Ons verhaal 2017-12-19T21:13:47+00:00

HET VERHAAL VAN DE 1915 BROERS

Van de keukentafel naar de wereld

BEGONNEN AAN
DE KEUKENTAFEL

Van een gek idee wat begon aan de keukentafel van het ouderlijk huis,
naar een bizarre werkelijkheid.

Eerlijk is eerlijk… Ons verhaal stamt (helaas) niet uit 1915. In februari 2015 ontstond het idee voor kleurrijke houten horloges aan de keukentafel van het ouderlijk huis. Na het kopen van een houten zonnebril zijn we opzoek gegaan naar de mogelijkheden van hout. Hierbij liepen wij tegen saaie en dure houten horloges aan. Iets wat in onze ogen eerlijker en vooral veel gaver kon. Al snel was er ons eerste ontwerp voor een minimalistische wijzerplaat in felle kleuren.
Geïnspireerd op onze omgeving: de altijd kleurrijke Bollenstreek.

Uit het succes van de 1915 watches is het idee voor de houten schakelarmbanden ontstaan. Niet alleen als mooi passend accessoire bij de houten horloges, maar vooral ook om een stoere en duurzame schakelarmband te bieden. En deze zijn nog super licht ook!

Wij geloven niet meer in de ongeïnteresseerde massaproductie die sinds begin 1900 is ingezet. In plaats daarvan besteden wij liever aandacht aan onze horloges. Alle 1915 bracelets zijn door ons met zorg samengesteld. Met gebruik van verantwoord hout en oog op de toekomst van onze planeet.

“Het is geweldig om mensen zo blij te zien worden van je beste stukje design. Zo maken we de wereld een stukje mooier en kleurrijker.”

Johnny Spies

“Hout is een bijzonder materiaal. Het is geweldig om te zien hoe ieder 1915 product een eigen karakter heeft. Hout is namelijk nooit hetzelfde. De natuur bepaalt de kleur en structuur van elke 1915 bracelet.”

Robert Spies